/ در ساخت / توسط
آخرین زمان ویرایش:

جلو گیری از انفجار و پاشش مذاب در صنعت ريخته گري

جلو گیری از انفجار و پاشش مذاب در صنعت ريخته گري

فقدان بازرسی دقیق مواد از نظر وجود مایعات و رطوبت قبل شارژ کردن کوره ترکیدن و نشت آب خنک کننده کوره ترکیدن و نشت روغن هیدرولیک کوره شارژ نادرست بشکه های بسته،ظروف،لوله های حاوی آب ویا روغن ویا مواد منفجره در کورهریختن مذاب روی کف پاتیل ویا کارگاه آلوده به روغن ویا دارای رطوبت استفاده از ابزار چرب ،مرطوب ویا زنگ زده در مذاب کوره پل زدن کوره-احتباس گاز زیر سرباره ویا سطح مذاب کوره کوبی نامناسب و زینتر شدن غیر استاندارد جداره کوره کوبیده شده تعمیر و نگهداری و بازرسی نا مناسب کوره خشک کردن و پخت نامناسب جداره نسوز پاتیل بعد از تعویض ویا تعمیرسیستم غیر استاندارد لوله کشی آب پیرامون کوره و منطقه بار ریزینیروی آتش نشانی و اورژانس:کارکنان اورژانس و آتش نشانی بایستی نسبت به مشکلات و خطرات مذاب ور فع آسیب و سوختگی با آن آشنایی کامل داشته و توجیه باشند.

جهت پیشگیری از انفجار مذاب به راه های پیشنهادی زیر بایستی توجه بیشتری نمود:

1- مشخصات شارژ :

مشخص نمایید مواد شارژ عاری از مایعات بوده و در شارژ ظروف و محفظه های بسته را نپذیرید

2- انبار کردن شارژ

با ذخیره کردن شارژ و قراضه زیر یک سقف حداقل برای یک روز جهت خشک شدن امکان وجود رطوبت را کاهش دهید

3- بازرسی مواد شارژ:

قراضه های درهم و ظروف را از نظر رطوبت باقیمانده(روغن . مایعات تمیز کاری. …)دقیقا بازرسی کنید

4- ظروف در بسته:

ظروف و مخازن با مقاطع مختلف فشرده شده و یا لوله های پرس شده که حاوی مایعات قابل اشتعال قبل از ذوب منفجر خواهند شد.پیشگرم چنین قراضه های از خطرات انفجاری آنها جلو گیری نمی کند. اصولا قراضه های که شامل مخازن و ظروف در بسته مانند کمک فنر و … می باشند نبایستی برای ذوب استفاده گردند

5- نقش خشک کن و پیشگرم کن

این امکانات باعث کاهش درصد رطوبت گردیده ،میزان خطرات را کاهش می دهد

6- سیستم های شارژ خودکار با کنترل از راه دور:

این تجهیزات به کارکنان اجازه می دهد در هنگام کار با کوره و شارژ کوره در یک مکان امن دور از کوره ، از خطرات احتمالی دور باشند

7- ابزار شارژ سرد:

ابزار هایی مانند سرباره گیر، پاتیل، فلانچ گاز زدا،…. بعلت وجود رطوبت و اکسید باعث پاشش مذاب می گردد لذا بایستی قبل از استفاده کاملا خشک شود.

8- فرو آلیاژها و مواد سرباره گیری و گاززدایی:

این مواد امکان جذب رطوبت از محیط را دارند لذا قبل از استفاده به نکات ایمنی و مصرف به استاندارد مصرف آنها توجه نمایید

9- افزودن شمش:

شمش را در کوره مذاب برتاب نکنید و این کار را با دستگاه اتومات انجام دهید وشمش را کاملا تمیز و خشک نمایید.

10- پل زدن:

هنگامی اتفاق می افتد که شارژ سرد در بالای کوره القائی بدون تماس با مذاب پایین کوره منجمد می شود .پل زدن می تواند باعث فوق ذوب بیش از حد مذاب شده و در نتیجه باعث تخریب خاک نسوز و سیستم آب گرد کوره شود

پل زدن می تواند با شارژ مناسب به طوری که مواد شارژ با اندازه های متفاوت وارد کوره شوند و به حد اقل برسد و کارکنان بایستی هوشیار باشند در صورت بروز این پدیده می بایستی کوره را خاموش نمود تا درجه حرارت مذاب مشخص شود در این مشکل رعایت عملکرد پیشنهادی کوره ساز الزامی است.

11- چاله یا گودال جلوی کوره:

گودال مقابل کوره محلی است که همواره باید تمیز و خشک باشد نباید اجازه داد آب یا سایر مایعات مانند روغن هیدرولیک در این محل تجمع نمایند.چاله جلوی کوره معمولا برای تخلیه اضطراری طراحی می شود و به همین دلیل می باید همواره تمیز و خشک باشد . بهتر است این محفظه از سرامیک های نسوز متخلخل ساخته شود.که در صورت ریختن هر گونه مایعات بر روی آن بلافاصله از طریق مجاری تعبیه شده مایع مذکور تخلیه شده تا در صورتریختن مذاب هیچ خطری ایجاد نشود.

12- تعمیر و نگهداری کوره:

تعمیر و نگهداری منسب کوره برای محافظت سیستم خنک کننده که میتواند باعث انفجار کوره شود، لازم و ضروری است. توجه در هنگام کوره کوبی و نسوز کاری جهت حفظ شرایط و ایمنی سیستم آبگرد مطابق دستور کوره ساز الزامی است.

13- فندک های گازی:

این فندک ها می بایستی از مذاب دور باشد،زیرا در صورت پاشش مذاب به آن باعث تجمع گاز و انفجار می شود.

14- سرباره مذاب:

سرباره قبل از انتقال به بیرون کاملا بایستی سرد شود تا باعث آتش سوزی و سوختگی و انفجار نگردد.

15- سیستم آب پاش و اطفای حریق سقفی:

در منطقه ذوب ریزی و کوره به هیچ عنوان از سیستم اطفای حریق آب پاش سقفی استفاده نکنید.

16- ریخته گری گریز از مرکز و آب:

از نشت و نزدیک شدن آب به مذاب و کوره و قالب و پاتیل در سیستم های خنک کننده قالب های آب گرد بشدت جلو گیری نماید.

17- سرباره آلومینیوم:

هیچگاه بر روی سرباره های آلومینیوم آب نریزید زیرا آب با این مواد ایجاد گاز آمونیاک سمی و گاز های قابل انفجار می نماید.برای خنک کردن این سرباره ها می باید از مواد خاموش کننده کلاس D مانند ماسه ،گرافیت و … استفاده نمود.اشتعال نوع D شامل اشتعال فلزاتی مانند منیزیوم،تیتانیوم،پتاسیوم و سدیم می باشد.

18-سرباره کوره کوپل:این سرباره می بایستی سرد و خرد شود و یا با يستي از اسپری آب ،بصورت گرانول در آید.

19- پاشش در کوره های القایی و قوس الکتریکی:

مذاب می تواند در کوره های ذوب القایی و نگهدارنده ،هر لحظه به بیرون بپاشد.علل این پاشش ورود مواد خارجی یا رطوبت به داخل حمام مذاب و یا آسیب جداره نسوز کوره و نفوذ مذاب به داخل می باشد.بایستی منطقه دور کوره را با علامت و مانع و کدهای رنگی مشخص نمود.منطقه خطر از لبه کوره به فاصله شش متری و یا پنج برابر قطر داخل کوره بصورت شعاعی از مرکز می باشد(هر کدام بزرگتر باشد)با توجه به استانداردASTME 2349-09 درپاراگراف 10،2،9 برای کوره القایی و پاراگراف 18،3،9 برای کوره قوس الکتریکی موارد الزامی ایمنی تعیین گردیده است.

20- تعمیر و نگهداری ساختمان:

از هرگونه نشت آب باران و برف از سقف و در ها و پنجره ها جلوگیری نمایید.این کار به کنترل دوره ای و موضعی در مواقع ریزش برف و باران و تعمیرات لازم ساختمان برای جلو گیری از ریزش آب دارد.

نوشته های مشابه

کیسه هوا

کیسه هوا عملگر (Actuator ) مورداستفاده در Air bag يكي از قسمت هاي مهم و گران قيمت در كيسه هاي…

تست ذرات مغناطیسی

تست ذرات مغناطیسی تست ذرات مغناطیسی یکی از روشهای  NDT جهت تشخیص ترک ودیگر ناپیوستگیهای سطحی  وزیرسطحی در مواد فرومغناطیس…

نظری بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *